به گزارش خبرنگار مهر، ذوب آهن 3 بار با گذشتن از سد حریفان خود به فینال رقابت های جام حذفی ایران رسیده و 2 عنوان قهرمانی این رقابت ها را به نام خود ثبت کرده است. آخرین قهرمانی این تیم در جام حذفی، به فصل 87-88 با هدایت منصور ابراهیم زاده، پرافتخارترین سرمربی این تیم بازمی گردد.
فصل 79-80؛ نایب قهرمانی در شیراز
ذوب آهن با پشت سر گذاشتن همه حریفان خود در چهاردهمین دوره رقابت های جام حذفی، همراه با فجر سپاسی شیراز به فینال مسابقات رسید.
هفده تیرماه 80 بازی رفت دو تیم در اصفهان با نتیجه 1 بر صفر و با گل بهرام اسماعیلی به سود فجر به پایان رسید، ذوب آهن 24 تیر و در خانه فجر نیز با حساب 2 بر یک مغلوب این تیم شد و در مجموع با حساب 3-1 شکست خورد و به نایب قهرمانی بسنده کرد. گل های فجر سپاسی را در بازی برگشت بهرام اسماعیلی و امیر وزیری به ثمر رساندند و عارف محمدوند نیز برای ذوب آهن گلزنی کرد.
ذوب آهن در فصل بعد از راهیابی به مراحل بالاتر باز ماند و حذف شد و استقلال تهران با شکست فجر سپاسی در فینال به مقام قهرمانی رسید.
فصل 81-82؛ اولین قهرمانی با انتقام از فجر
سبزپوشان در مرحله یک هشتم نهایی این دوره از رقابت ها پرسپولیس همدان را با 7 گل درهم کوبیدند و در یک چهارم نهایی حریف پیکان شدند. ذوب آهن پیکان را در مجموع دو بازی رفت و برگشت 3 بر 2 شکست داد و در نیمه نهایی با حساب 4-3 تیم همشهری خود یعنی سپاهان را حذف کرد و فینالیست شد. فجر سپاسی نیز با شکست پاس تهران برای سومین سال متوالی به فینال رقابت ها راه یافت تا بار دیگر حریف ذوب آهن شود.
در دو دیدار رفت و برگشتی که روزهای 15 و 19 تیر سال 82 در شهرهای اصفهان و شیراز برگزار شد دو تساوی 2-2 به دست آمد تا دو تیم در مجموع به نتیجه مساوی 4-4 برسند و مسابقه به ضربات پنالتی کشیده شود. ذوب آهن توانست در ضربات پنالتی فجر شهید سپاسی را با نتیجهی 5-6 شکست دهد و ضمن جبران شکست در فینال دو فصل قبل مقابل این تیم، اولین قهرمانی خود در جام حذفی را تجربه کند.
فصل 82-83؛ حریف ذوب آهن قهرمان شد
ذوب آهن بار دیگر در مرحله نیمه نهایی جام حذفی 82-83 با سپاهان روبه رو شد، اما این بار در ضربات پنالتی و با نتیجه 5-3 شکست خورد و از دور رقابت ها کنار رفت. سپاهان در فینال مقابل استقلال و در مجموع دو بازی رفت و برگشت به برتری 5-3 دست یافت و اولین قهرمانی خود در جام حذفی را جشن گرفت.
فصل 83-84 و 84-85، ناکامی در یک هشتم نهایی
ذوب آهن اصفهان دو فصل متوالی، در صعود از مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی فوتبال ناکام ماند. آنها در فصل 83-84 پس از پشت سر گذاشتن مرحله یک شانزدهم نهایی به مصاف سایپای تهران رفتند و با نتیجه 2 بر 1 مغلوب نارنجی پوشان شدند. در این دوره از رقابت های جام حذفی، صبا باتری با غلبه بر ابومسلم در فینال، به عنوان قهرمانی دست یافت.
سبزپوشان اصفهانی در فصل بعد نیز در همین مرحله از دور مسابقات حذف شدند. در این دوره دو تیم سپاهان اصفهان و پرسپولیس تهران با پشت سر گذاشتن حریفان خود به فینال جام حذفی کشور رسیدند و سپاهان اصفهان با پیروزی در ضربات پنالتی قهرمان شد.
فصل 85-86؛ حذف زودهنگام در اولین گام
تیم اصفهانی در این دوره از رقابت های جام حذفی، حذف زودهنگامی را در همان مرحله یک شانزدهم نهایی تجربه کرد. این تیم در نخستین بازی خود در فصل 85-86 مقابل داماش گیلان قرار گرفت و در پایان نود دقیقه و وقت های اضافه به تساوی 1-1 رسید. در این دیدار که 3 دی ماه 85 برگزار شد، داماش موفق شد در ضربات پنالتی به پیروزی 5 بر 3 دست یابد و مانع صعود ذوب آهن به یک هشتم نهایی شود.
فصل 86-87؛ تکرار کابوس مرحله یک هشتم پایانی
ذوب آهن اول آذر 86 با غلبه بر کاوه تهران با نتیجه 4 بر یک از مرحله یک شانزدهم نهایی رقابت های این فصل عبور کرد. آنها سی ام آذر در بازی یک هشتم نهایی با استقلال تهران به تساوی 1-1 رسیدند اما استقلال در پنالتی ها، 3 بر 1 به پیروزی رسید و حذف در مرحله یک هشتم نهایی برای سومین بار گریبانگیر سبزپوشان ذوب آهن شد.
در پایان این دوره از رقابت ها استقلال با غلبه بر پگاه گیلان در فینال، به مقام قهرمانی جام حذفی رسید.
فصل 87-88؛ ذوب آهن سپاهان همشهری را آسیایی کرد
فصل 87-88 آغاز دوران طلایی ذوب آهن با منصور ابراهیم زاده بود. این تیم که تا هفته پایانی رقابت های لیگ برتر مدعی شماره یک عنوان قهرمانی بود، با شکست برابر فولاد خوزستان در مسابقه پایانی قهرمانی را به استقلال واگذار کرد و نایب قهرمان شد و به جام حذفی به عنوان فرصتی برای جبران این ناکامی می نگریست.
ذوب آهن با پیروزی برار تیم های شیرین فراز کرمانشاه، ابومسلم مشهد و فولاد خوزستان با نتایج 4-1، 1-0 و 3-0 حریف صبا باتری در نیمه نهایی شد. ذوب آهن صبا را در ضربات پنالتی برد تا در فینال به مصاف راه آهن برود.
آنها 28 اردیبهشت 88 در ورزشگاه اکباتان تهران با گل دقیقه 88 مجتبی زارعی مغلوب راه آهن شدند. ذوب آهن اول خرداد و در بازی برگشت با گل دقیقه 20 شاهین خیری پیش افتاد و اسماعیل فرهادی در دقیقه 31 دومین گل این تیم را به ثمر رساند. زارعی در دقیقه 37 یکی از گل های خورده راه آهن را جبران کرد اما این ذوب آهن بود که دو بار دیگر در دقایق 90 و 95 توسط حدادی فر و صالحی نژاد به گل رسید و شکست سنگین 5 بر 1 را به تیم تهرانی تحمیل کرد.
ذوب آهن با قهرمانی در این دوره از رقابت ها باعث شد دیگر تیم اصفهانی یعنی سپاهان، که با قرار گرفتن در مکان چهارم رده بندی لیگ برتر و ناکامی در جام حذفی از راهیابی مستقیم به رقابت های لیگ قهرمانان آسیا باز مانده بود، به این مسابقات راه پیدا کند.
فصل 88-89؛ گسترش فولاد مانع فینالیست شدن قهرمان شد
قهرمان دوره گذشته رقابت ها با گذشتن از سد تیم های صنعت نفت آبادان، شاهین بوشهر و استیل آذین باید در مرحله نیمه نهایی در ورزشگاه یادگار امام تبریز به مصاف گسترش فولاد میرفت. در این دیدار که سوم اردیبهشت 89 برگزار شد، تیم تبریزی دست به کار بزرگی زد و با هدایت فرهاد کاظمی مربی فعلی ذوب آهن، با گل های ناصر آذرکیوان در دقیقه 16 و سیلاس در دقیقه 88 با نتیجه 2 بر صفر به برتری رسید.
حسن اشجاری نیز در دقیقه 90 یک پنالتی را برای ذوب آهن از دست داد و ذوب آهن که با شکست مقابل استقلال تقریبا قهرمانی لیگ را از دست داده بود با این باخت، وداعی تلخ با رقابت های جام حذفی داشت.
در فینال رقابت ها پرسپولیس با غلبه بر گسترش فولاد قهرمان این دوره لقب گرفت.
فصل 89-90؛ حذف نایب قهرمان آسیا به دست تیم دسته اولی
ذوب آهن که به تازگی به نایب قهرمانی لیگ قهرمانان آسیا رسیده بود در مرحله یک شانزدهم نهایی و در فولادشهر میزبان تیم دسته اولی شهرداری یاسوج بود که با شکست برابر این تیم از رسیدن به مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی باشگاه های کشور باز ماند.
دو تیم در پایان 90 دقیقه موفق به باز کردن دروازه یکدیگر نشدند تا این دیدار برای تعیین تیم برنده به وقت اضافه کشیده شود. وقت های اضافه دیدار رو به پایان بود تا اینکه قاسم صادقی در دقیقه 120 دروازه نایب قهرمان آسیا را در اصفهان باز کرد تا ذوب آهن در اولین گام از دور رقابت ها کنار رود.
فصل 90-91؛ ذوب آهن مغلوب قهرمان دو دوره گذشته شد
سبزپوشان در مرحله یک شانزدهم نهایی یک بار دیگر رودر روی تیم گسترش فولاد تبریز قرار گرفتند و این بار موفق شدند این تیم را با حساب 2-1 مغلوب خود کنند.
آنها ششم آذر ماه 90 و در حساس ترین دیدار مرحله یک هشتم نهایی که به قضاوت سعید مظفری زاده در فولادشهر برگزار شد به مصاف پرسپولیس تهران رفتند. ذوب آهن در دقیقه 8 با گل فرشید طالبی پیش افتاد و 10 دقیقه بعد پرسپولیس با ضربه پنالتی مازیار زارع کار را به تساوی کشاند. ذوب آهن در دقیقه 55 نیمه دوم با گل سید محمد حسینی بازی را 2 بر یک کرد اما پرسپولیس با به ثمر رساندن دو گل دیگر و در مجموع با نتیجه 3 بر 2 به پیروزی رسید و به مرحله یک چهارم نهایی صعود کرد.
در پایان این دوره از رقابت ها، استقلال با غلبه بر شاهین بوشهر در ضربات پنالتی برای ششمین بار قهرمان جام حذفی شد.
ذوب آهن - ملی حفاری اهواز؛ مصاف ناخوش ها
ذوب آهن که در پایان نیم فصل نخست لیگ برتر با قرار گرفتن در مکان شانزدهم جدول رده بندی، هنوز از منطقه سقوط جدا نشده است، روز جمعه میزبان ملی حفاری اهواز خواهد بود. حفاری نیز حال و روز خوشی در جدول گروه دوم لیگ دسته یک ندارد و با شرایطی تقریبا مشابه با حریف اصفهانی اش، با کسب 11 امتیاز از 13 مسابقه، در جدول 14 تیمی این گروه دوازدهم است.
این تیم در فصل 89-90 در لیگ دسته سوم فوتبال ایران شرکت کرده و با قرار گرفتن در جایگاه اول گروه دوم مسابقات به لیگ دسته دوم فوتبال ایران صعود کرد و در فصل 90-91 با قرار گرفتن در رتبه دوم گروه اول لیگ دسته دو به لیگ آزادگان راه یافت.
ناصر مطلق سرمربی این تیم پس از کسب 3 برد، 1 تساوی و 8 باخت در رقابت های لیگ دسته یک، جای خود را به احمد راهرو احمدی داد و ملی حفاری با هدایت وی در خانه در برابر برق شیراز به تساوی پرگل 4-4 رسید.
شاگردان راهرو احمدی با به ثمر رساندن 20 گل بهترین خط حمله را بین تیم های گروه دو در اختیار دارند و احمد داودی مهاجم این تیم با 6 گل بهترین گلزن حفاری است، البته حفاری بدترین خط دفاع این گروه را نیز دارد و دریافت 23 گل در 13 بازی، تفاضل گل -3 را برای آنها رقم زده است.
ذوب آهن که در هفت هفته پایانی لیگ برتر رنگ پیروزی را ندیده است، به جبران مافات در رقابت های جام حذفی می اندیشد و می تواند با کسب پیروزی در دیدار روز جمعه روحیه خود را بازیابد.
دیدار تیم های ذوب آهن اصفهان و ملی حفاری اهواز در چارچوب مرحله یک شانزدهم نهایی جام حذفی فوتبال باشگاه های کشور، از ساعت 14:15 جمعه 24 آذر ماه به میزبانی ذوب آهن در ورزشگاه فولادشهر اصفهان برگزار خواهد شد.
تیم پیروز این مسابقه، 30 آذر ماه در مرحله یک هشتم نهایی به مصاف برنده دیدار شهرداری یاسوج و مس کرمان خواهد رفت.
نظر شما